Weg Trainingen: Weg Trainingen Wedstrijdtraining Kalender wedstrijdtrainingen
Hoe werken de wegtrainingen bij WTOS?

Iedereen wordt geacht zich aan de fietsregels te houden! Bij WTOS wordt op de weg onderscheid gemaakt tussen licentiehouders en niet-licentiehouders. De licentiehouders vormen één groep (Licentie Groep) die op 3 dagen trainen. Op maandag is er hersteltraining, op dinsdag een thema training en op donderdag duur. Er is voor wedstrijdrenners een trainingsjaarkalender en de trainingen op dinsdag & donderdag zullen worden begeleid door trainers binnen WTOS.

De niet-licentiehouders vormen twee groepen (groep 1 & 2), een snelle en een langzame groep. Groep 1 is de 'snellere' groep van de twee groepen. Toerders en meetrainers van andere verenigingen (bijv ELS) kunnen zich in deze groep volledig uitleven. Deze groep rijdt het al oude rondje Hoek op maandag en donderdag. De groep wordt begeleid door iemand van binnen WTOS. Het begeleiden is voornamelijk gericht op leiding nemen en simpele wielerfacetten oefenen, als waaier rijden en sprinten. De 2e groep is de 'langzamere' groep en bevat alle renners die rustig aan willen doen, of leden die net komen kijken en nog geen ervaring hebben in het rijden met meerdere mensen en waaiers. Deze groep heeft geen vaste trainers, maar wel een aangewezen renner die de 'leiding' krijgt voor de groep en ervoor zorgt dat er niemand achterblijft in de duinen. Ook deze groep rijdt het Rondje Hoek.

Niet-licentiehouders:
DagType training
MaandagRondje Hoek van Holland
DonderdagRondje Rottemeren

Licentiehouders:
DagType training
MaandagRondje Hoek van Holland (Hersteltraining)
DinsdagThematraining (zie kalender)
DonderdagDuurtraining (zie kalender)

Tijden: Verzamelen om 18:15 bij het Sportcentrum. Het vertrek van de trainingen is om 18.30u. Wees op tijd!

In de praktijk
Iedereen verzamelt bij het Sport Centrum op de trainingsdagen 15 minuten voor vertrek van de training. Vlak voor het vertrek is er een inleidend bestuurspraatje en worden de trainers aangewezen.

De niet-licentie Groepen 1 & 2 rijden gezamenlijk in rustig tempo (lees 25km/h) naar het begin van de Waterweg, daar splitst de groep in 2 delen, niet meer! Bedenk voor de start van een training alvast met welke groep je mee wilt die training. Ben je nog niet zo vertrouwd met het fietsen in grotere groepen, dan is het raadzaam om te beginnen in de 2e groep. Het tempo van de 2e groep kan iedereen aan, omdat het tempo van de langzaamste wordt aangehouden. Mocht je geen licentie hebben, maar wil je die misschien in de toekomst wel aanschaffen en wil je graag eens wat wedstrijdtrainingen meemaken, kan dat natuurlijk. Als je dit wilt moet je dat aangeven bij één van de trainers of bij iemand van het bestuur, er wordt dan een training uitgezocht waar je aan kan meedoen.

Als de niet-licentie Groepen vertrokken zijn, houden de trainers van de Licentie Groep hun praatje. Daarna vertrekt ook die groep. Deze groep is niet gebonden aan het Rondje Hoek. De trainingsjaarkalender en de inhoud van verschillende trainingsvormen worden naar alle licentiehouders persoonlijk gestuurd en komen op de website te staan.