Kennismakingskamp

Ben je het spuugzat!? De vlakke polderwegen en de niet aflatende wind? De zompige afvalbelten die voor mountainbike vertier door moeten gaan?
Ieder jaar kun je tijdens het traditionele KMK je opgekropte fietsfrustraties laten lopen in een fijne omgeving met de mooiste klimmetjes en de snelste afdalingen.

In een afwisselend decor van de Duitse eifel, Vlaamse en/of Waalse ardennen kan iedereen zijn passie de vrije loop laten. Mountainbiker of wielrenner, fanatiek wedstrijdrijder of ontspannen recreant, het maakt niet uit. Voor ieder wat wils. Test je klimmersbenen, tactisch vermogen en tijdritcapaciteiten en bind de strijd aan om de Gouden Helm!

Voor de fanatieke wielrenners zullen er enkele pittige tochten (100+ km) op het programma staan. De meer recreatieve wegfietsers zullen dezelfde of iets kortere tochten maken in een eigen groepje. Iedereen rijdt zijn eigen tempo en bovenop de klimmetjes wordt er op elkaar gewacht. Eraf of gelost bestaat niet!

De mountainbikers zullen de bossen, de beekjes en de meest uitdagende singletracks opzoeken. Ook hier geldt weer dat er vooraan lekker gebikkeld zal worden, terwijl er achteraan tijd is voor een gezellig praatje en er een lekker toertempo op nagehouden zal worden.

Het weekend is all-inclusive! De kosten zullen SLECHTS 80 euro bedragen. Hierbij inbegrepen de heen- en terugreis, het vervoer van de fietsen, het verblijf in de villa, het eten en drinken en een afsluitende pastaparty!


Het programma zal er ongeveer als volgt uitzien: Vertrek vrijdagochtend. Aankomst rond het middaguur. Zo snel mogelijk op de fiets om de eerste mooie tocht te maken. 's Avonds vertier! De volgende ochtend lekker uitgeslapen op de fiets voor de langste tocht van het weekend. 's Avonds voetjes van de vloer in de plaatselijke stamkroeg of lekker in de villa hangen. Zondag weer vroeg op om nog een mooi tochtje te maken en afsluitend een klimtijdrit om het klassement om de Gouden Helm nog even lekker op z'n kop te gooien! Dan snel alles inladen en inpakken om huiswaarts te keren waar de groene helling van de UB op ons wacht voor een koolhydraatrijke pastaparty en natuurlijk de kroning met de Gouden Helm.

Over uwer stalen ros: (mountainbike of racefiets)
Om optimaal van je weekendje weg te kunnen genieten, is het belangrijk dat je fiets goed in orde is. Dit om ongewenst malheur als je net lekker bezig bent te voorkomen. Natuurlijk is niet elke fiets hetzelfde, maar zorg in ieder geval voor goed werkende remmen met remblokjes waar voldoende materiaal op aanwezig is. Verder is, zeker in de bergen, het juiste verzet van groot belang. Voor de racefiets kun je het beste versnellingen hebben van minimaal 39x26. Dit wil zeggen dat je voorste, kleinste tandwiel 39 of minder tanden moet hebben, en je achterste, grootste tandwiel 26 of meer tanden moet hebben. Op een mountainbike is vaak een voldoende klein verzet aanwezig. Controleer verder ook of al die versnellingen wel goed werken, anders heb je er natuurlijk niets aan! Tot slot wordt iedereen verzocht een reserve binnenband en mee te nemen voor z'n eigen fiets. Als je dan een lekke band rijdt, kunnen we snel weer verder!


Over het eigen brandstofpeil in je eigen lichaam:
Drie dagen flink fietsen, en dan ook nog in de golvende heuvels, kost je lichaam behoorlijk wat benzine. Het is dus van groot belang dat je regelmatig even 'bijtankt'! Stevige maaltijden zijn uiteraard aanwezig, maar ook tijdens het fietsen moet je voldoende eten. De KMK-cie neemt voor de zekerheid een behoorlijke voorraad mueslirepen en bananen mee, maar in principe moet iedereen tijdens de tochten voor z'n eigen ravitaillering zorgen. Voorbeelden van echt wielervoer zijn witte boterhammen, pannenkoekjes en de onvergetelijke winegums. Onderschat het belang eten niet! Doe je dit wel, dan zul je ongetwijfeld een hengst van 'de man met de hamer' ontvangen!
Daarnaast is drinken erg belangrijk. Neem genoeg bidons mee, doe er naast water wat extra poeder bij (malthodextrine bijvoorbeeld), en neem onder het fietsen elke tien minuten een flinke slok.

Weet jij nog een mooie fietslocatie, een te gekke vakantievilla of heb je mooie plannen die het KMK naar een nog mooier nivo kunnen brengen?
Ga de uitdaging aan en organiseer een onvergetelijk weekend fietsen!
Meer info: bestuur@wtos.nlSfeerimpressie van voorgaande jaren:
- 2009 St. Vith, Duitse Ardennen - eriknienhuis.nl en WTOS Gallery
- 2008 Stavelot, Ardennen - eriknienhuis.nl
- 2007 Spa, Ardennen - eriknienhuis.nl
- 2006 Andrimont, Ardennen
- 2005 Bad Arolsen, Eifel, Duitsland
- 2004 Waxweiler, Eifel, Duitsland
- 2003 Xhoffraix, Ardennen, België